Afrikansk vilde hund

Afrikansk vilde hund stående
  • Kongerige: Animalia
  • Phylum: Chordata
  • Klasse: Mammalia
  • Bestilling: Kødædende
  • Familie: Canidae
  • Slægt: Lycaon
  • Arter: billede
Hvordan ser afrikanske vilde hunde ud?

Afrikanske vilde hunde vokser til omkring størrelsen af ​​en mellemstor til stor hund. Fuldvokset vejer de mellem 40 og 80 pund og vokser til mellem 30 og 43 tommer høje på skuldrene. I modsætning til andre hunde har de fire tæer på deres fødder i stedet for fem. De har også ret store ører, lange tynde ben og en lang hale.

Måske er deres mest unikke træk deres frakke. Det er flettet med pletter i forskellige farver, herunder hvid, brun, sort, rød og gul. De kaldes ofte den malede hund på grund af deres frakker. Hver vilde hund har et unikt mønster.

Hvor bor de?

I dag findes afrikanske vilde hunde mest i det østlige og sydlige Afrika . De strejfede engang over et meget større område i Afrika. De bor primært i savanne græsarealer , men kan også findes i skov- og bjergområder i Afrika.

Hvad spiser afrikanske vilde hunde?



Vilde hunde jager i pakker og kan bringe nogle store pattedyr ned. De spiser mest ethvert pattedyr, som de kan fange og dræbe, herunder antiloper, impalaer, gnuer, gazeller og endda store fugle som strudse .

At bo i en pakke

Afrikanske vilde hunde lever i en organiseret pakke svarende til ulve. En typisk pakke vil have mellem 6 og 20 hunde, men der findes nogle større pakker. Pakken jager sammen og tilbyder beskyttelse mod rovdyr. De har været kendt for at hjælpe hinanden, dele mad og tage sig af svagere medlemmer. Pakken er ledet af et dominerende par af hunde og kvinder.

Er de truet?

Ja, afrikanske vilde hunde er en truede arter . Der levede engang næsten 500.000 af dem i Afrika, men i dag lever der kun mellem 3.000 og 5.000 i naturen. Den største trussel er tab af habitat på grund af den menneskelige befolkning. En enkelt pakke vilde hunde har brug for et ret stort jagtområde for at overleve. Når deres område overlapper landmændene, dræbes de ofte for at beskytte husdyrene.

Sjove fakta om den afrikanske vilde hund
  • De vil typisk leve omkring 11 år i naturen.
  • De er nogle af de mest succesrige jægere, der bringer ned omkring 80% af deres målrettede bytte. Dette sammenlignes med løver, der typisk kun fanger omkring 30% af deres målrettede bytte.
  • Andre navne på disse dyr inkluderer den afrikanske jagthund, den malede jagthund og den udsmykkede ulv.
  • De har en af ​​de mest kraftfulde bid for deres kropsstørrelse af ethvert dyr i verden.
  • Et typisk kuld vil have omkring 10 hvalpe, men kan have så få som 2 og så mange som 20.
  • Inden pakken begynder at jage, hopper de rundt på en ophidset måde. De springer over og dykker under hinanden med ophidsede kvidrende lyde.
  • Pakken forbliver på farten og forbliver sjældent et sted i mere end en dag eller to.
For mere om pattedyr:

Pattedyr
Afrikansk vilde hund
Amerikansk bison
Bactrian kamel
Blåhval
Delfiner
Elefanter
Kæmpepanda
Giraffer
Gorilla
Flodheste
Heste
Meerkat
Isbjørne
Præriehund
Rød kænguru
Rød ulv
Næsehorn
Plettet hyæne