Lær om den store kat, der er junglens konge.

Løvehoved


Løver er store katte kendt som 'Jungelens konge. De findes i Afrika og Indien, hvor de sidder øverst i fødekæden.
  • Afrikanske løver - Det videnskabelige navn for løverne i Afrika er Panthera leo. Der er løver i store dele af de midterste og sydlige dele af Afrikansk savanne .
  • Asiatiske eller indiske løver - Det videnskabelige navn for løverne i Indien er Panthera leo persica. Disse løver findes kun i Gir Forest i Gujarat, Indien. Disse løver er truet, da der kun er omkring 400 tilbage i naturen.

En stolthed eller gruppe af løver

Lion Pride

En gruppe løver kaldes en stolthed. Løver er de eneste virkelig sociale katte. En stolthed af løver kan variere fra 3 løver til så mange som 30 løver. En stolthed består normalt af løvinder, deres unger og et par mandlige løver. Løvinderne gør størstedelen af ​​jagten, mens hannerne for det meste beskytter stoltheden og yder beskyttelse til ungerne. Løvinderne arbejder sammen for at jage og kan bringe stort bytte ned som vandbøffel.

Hvor store er de?

Løver er den næststørste kat bag tigeren. De kan blive op til 8 meter lange og over 500 pund. De mandlige løver udvikler en stor hårmane omkring halsen, som adskiller dem fra hunnerne. Hannerne er generelt også større end hunnerne.

Hvad gør de hele dagen?

Løver lå omkring det meste af dagen og hvilede i skyggen. De lagrer energi til korte intense jagtudbrud, hvor de kan løbe ekstremt hurtigt i korte perioder for at fange deres bytte. De har tendens til at være mere aktive og jage omkring skumring og daggry.



Hvad spiser de?

Løver er kødædere og spiser kød. De kan tage næsten ethvert anstændigt størrelse dyr ned. Nogle af deres yndlingsbytte inkluderer vandbøffel, antilope, gnuer, impalaer og zebraer. Løver har været kendt for lejlighedsvis at dræbe store dyr som elefanter, giraffer og næsehorn.

Baby løver

Babyløver kaldes unger. Unger i en stolthed er taget hånd om af alle de andre medlemmer af stoltheden og kan pleje fra enhver af løvinderne, ikke kun deres mødre. Unge mænd vil blive drevet ud af stoltheden i en alder af 2 ½ til 3 år.

Sjove fakta om løver
  • Løver er berømte for deres høje brøl, som kan høres op til 5 miles væk. De kan komme med et så højt brøl, fordi brusk i halsen er blevet til ben. De har en tendens til at brøle mere om natten.
  • Løven er højere end tigeren, men vejer ikke så meget.
  • Løvenes største konkurrent til bytte i Afrika er den plettede hyæne.
  • Selv om hunløvene jager, får løven han ofte at spise først.
  • De er fremragende svømmere.
  • Løver vil leve omkring 15 år i naturen.
Løbetænder er ret store



For mere om katte:

Gepard - Det hurtigste landpattedyr.
Overskyet leopard - Truet mellemstor kat fra Asien.
Løver - Denne store kat er Jungelens konge.
Maine Coon kat - Populær og stor kattekat.
Perser kat - Den mest populære race af tamme katte.
Tiger - Største af de store katte.