Lær om det største landdyr.

Elefant




Elefanter er de største landdyr i verden. Den afrikanske elefant findes på kontinentet i Afrika, og den indiske elefant findes i Asien. Elefanter er pattedyr såvel som planteædere, hvilket betyder at de kun spiser planter snarere end kød.

Typer af elefanter

Der er to hovedtyper af elefanter: den afrikanske elefant og den indiske elefant.
  • Afrikansk elefant - Den afrikanske elefant er større end den indiske elefant. Det har også større ører. Både hanner og hunner har stødtænder. Den afrikanske elefant har krøllet grå hud, en svajet ryg og to spidser i slutningen af ​​bagagerummet, som den kan bruge som fingre til at samle ting op.
  • Indisk elefant - Den indiske eller asiatiske elefant er mindre end den afrikanske elefant og har mindre ører. De har mere en pukket ryg og kun et fingerlignende tip i slutningen af ​​deres bagagerum. Også deres hud har tendens til at være mindre rynket end den afrikanske elefant.

Elefanttog med baby

Hvor store er de?

Elefanter er virkelig gigantiske dyr. De kan blive 11 meter høje og kan veje op til 13.000 pund. Den største elefant nogensinde var 13 meter høj og vejede 24.000 pund! Elefanternes appetit er lige så stor som deres størrelse. De kan spise op til 400 pund og drikke op til 30 liter vand hver dag.

Hvordan ser de ud?



Elefanter har mange interessante funktioner, herunder kæmpe ører, lange stødtænder og en kæmpe bagagerum. Elefanter klapper deres kæmpe ører for at køle af. Deres stødtænder kan være op til 10 meter lange. Elefanter bruger deres stødtænder til at grave eller skrabe barken ud af træer. Nogle gange bruger de dem til at kæmpe. Deres stødtænder fortsætter med at vokse hele deres liv.

Bagagerummet

En elefants bagagerum er deres mest alsidige vedhæng. Elefanter bruger deres lange kufferter til at hente mad så lille som et græsstrå, men også for at trække trægrene ned for at komme til mad. Elefanter bruger også deres bagagerum til at drikke, lugte og suge vand for at sprøjte sig til et bad.

Er de kloge?

Elefanter betragtes som meget intelligente. De har meget sofistikerede sociale strukturer og kommunikationsmetoder. De er også meget dygtige med værktøjer og kan trænes i alle mulige opgaver. Måske er der sandhed i det ordsprog, at 'en elefant aldrig glemmer'.

Baby elefanter

En baby elefant kaldes en kalv. Som alle pattedyr føder babyerne deres mors mælk. De er behårede og er normalt mellem to og tre meter høje.

Er de truet?

På grund af deres størrelse og værdsatte elfenbenstænder har elefanter længe været en favorit blandt storvildjægere. For meget jagt har fået elefantpopulationen til at formindskes hurtigt. Elefanter er nu en beskyttet art over hele verden.

Sjove fakta om elefanter
  • En elefants hud kan være op til en tomme tyk, men den er også meget følsom.
  • Den største elefant nogensinde vejede 24.000 pund og var 13 fod høj.
  • De kan høre hinandens opkald op til 5 miles væk.
  • Mandlige elefanter eller tyre lever alene, når de bliver voksne. Imidlertid lever hunnerne eller køerne i stramme familiegrupper ledet af den ældste kvinde, kaldet en matriark.
  • De har dårligt syn, men fremragende hørelse og lugtesans.
  • I modsætning til hvad mange tror, ​​kan elefanter ikke rigtig lide jordnødder.
  • De vil kaste sand og snavs på ryggen for at forhindre solskoldning.
  • En elefant er smart nok til at genkende sig selv i et spejl.
Elefanter leger

For mere om pattedyr:

Pattedyr
Afrikansk vilde hund
Amerikansk bison
Bactrian kamel
Blåhval
Delfiner
Elefanter
Kæmpepanda
Giraffer
Gorilla
Flodheste
Heste
Meerkat
Isbjørne
Præriehund
Rød kænguru
Rød ulv
Næsehorn
Plettet hyæne