Lær om flodhest.


flodhest


Flodhesten er verdens tredje største landdyr efter elefanten og næsehornet. Flodheste findes i den centrale og sydlige del af kontinentet i Afrika. De er planteædere og spiser mest græs.

Hvor store er flodheste?

Flodheste er virkelig store! De kan vokse op til 10 meter lange, 5 meter høje ved skulderen og veje 7000 pund.

Hvad er deres unikke egenskaber?

Mange af Hippos funktioner gør det muligt for dem at tilbringe meget tid i vandet. Deres øjne, ører og næse er alle øverst på hovedet. Dette fungerer godt, fordi det hjælper dem med at være næsten totalt nedsænket under vandet, men på samme tid kan de lytte og se efter rovdyr. De har også en klar membran, der dækker deres øjne og hjælper dem med at se under vand. Når de går under vand, kan de holde vejret i lang tid.

Flodhest



Svømmer de?

Du ville tro, at flodheste er gode svømmere, da de tilbringer meget af deres tid i vandet, men de svømmer ikke rigtig. Hvad de gør er bundet eller gå langs bunden af ​​floden. De har en masse fed hvilket hjælper dem med at flyde lidt, men når de først er kommet ned, skal de gå til lavt vand for at komme tilbage til overfladen.

Er de farlige?

Ja, flodheste er et af de farligste dyr i verden. De er ansvarlige for flere menneskelige dødsfald end noget andet stort dyr i Afrika. De er ekstremt aggressive, når de provokeres og vil ikke tøve med at angribe mennesker. På trods af deres enorme størrelse kan de køre med en hastighed på op til 20 miles i timen. De har også to store stødtænder i bunden af ​​munden, der kan være over en fod lange. Når du kombinerer deres størrelse, hastighed, aggressivitet og lange tænder sammen, får du et farligt dyr.

Hvad hedder en flodhestebarn?

En flodhest baby kaldes en kalv. Kalven er faktisk født under vand.

Bor flodheste i grupper?

Flodheste lever ofte i store grupper på op til 40 flodheste. At lede hver gruppe er en dominerende mand sammen med kvindelige flodheste og deres kalve. Nogle gange kan der være et par unge mænd inkluderet i gruppen.

Hvad gør flodheste hele dagen?

Flodheste tilbringer dagen i vandet med at holde sig kølig og hvile. For sådanne kæmpedyr kan de bevæge sig godt i vandet og kan holde vejret i op til fem minutter. De går også langs bunden af ​​flodbunden eller havbunden. En gang på land kan flodheste løbe meget hurtigt, meget hurtigere end gennemsnittet. Om natten kommer flodheste ud af vandet og fodrer af græs.

Sjove fakta om flodhest
  • Det er det næststørste landdyr efter elefanten.
  • En gruppe flodheste kaldes normalt en oppustethed, bælg eller flok.
  • Der har været rapporter om store flodhesteflokke på næsten 200 flodheste.
  • Deres sved er tyk og rød, hvilket får det til at se ud som om de sveder blod (rolig, det er ikke rigtig blod).
  • Ordet flodhest kommer fra et græsk ord, der betyder 'vandhest'.

flodhest-mund-tænder



For mere om pattedyr:

Pattedyr
Afrikansk vilde hund
Amerikansk bison
Bactrian kamel
Blåhval
Delfiner
Elefanter
Kæmpepanda
Giraffer
Gorilla
Flodheste
Heste
Meerkat
Isbjørne
Præriehund
Rød kænguru
Rød ulv
Næsehorn
Plettet hyæne