Lær om denne kæmpe fugl

Strudsen er den største fugl i verden. Selvom den har vinger, kan den ikke flyve, men den kompenserer for manglen på flyvning ved at løbe meget hurtigt. Strudsen findes i naturen i Afrika , men det opdrættes over hele verden for sit kød.

Et par strudse


Hvordan ser strudsen ud?

Strudsen er et unikt udseende dyr. Det har lange tynde ben, en stor krop med små vinger, en lang hals og et farligt langt næb. Strudsen vejer normalt mellem 200 og 300 pund og kan vokse til 9 fod høj. Dens store krop er dækket af fjer. Hannerne har sorte fjer med noget hvidt på undersiden og halen. Hunnerne er normalt grå i farven. En struds øjne kan være næsten 2 inches i diameter, hvilket giver dem de største øjne på ethvert landdyr.

Hvor hurtigt løber de?

Strudsen er berømt for sin hastighed på jorden. Dens kraftige ben gør det muligt at nå hastigheder på 40 miles i timen! Strudse kan også bruge deres stærke ben til at sparke et rovdyr. Det kan let sparke hårdt nok til at dræbe et menneske eller endda en løve. Imidlertid vil strudsen i de fleste tilfælde bare bruge sin hastighed til at overgå enhver trussel.

Hvis de ikke kan flyve, hvorfor har de vinger?

En struds vinger bruges ikke til at flyve, men de er heller ikke helt ubrugelige. De hjælper meget med balance, når strudsen kører i fuld fart og skal ændre retning. De bruges også til frieri mellem en dreng og en pige struds.



Hvad spiser og gør de?

Strudse lever af alt, hvad de kan finde at spise. Dette inkluderer planter, insekter og små dyr som firben. De bor ofte i flokke med andre strudse. En typisk flok vil have omkring ti fugle, men nogle flokke har været kendt for at være så store som 100 fugle. Disse besætninger hjælper dem også med at være i sikkerhed. Hver flok har en stor rede, hvor alle æggene lægges. På denne måde kan hele flokken hjælpe med at beskytte æggene. Strudsæg er de største æg fra ethvert dyr i gennemsnit 3 pund.

Hvorfor sætter de hovedet i jorden?

Strudse lægger faktisk ikke hovedet i jorden som så mange tegnefilm kan lide at vise. Hvad de virkelig gør er at lægge sig ned og lægge hovedet og nakken fladt på jorden for at skjule sig. På afstand kan man kun se deres krop, så det ser ud som om de har lagt hovedet i et hul i jorden.

Sjove fakta om strudse
  • Ikke kun kan strudse sparke hårdt, de er bevæbnet med 4 tommer lange kløer på deres fødder.
  • En struds skridt i fuldt tempo kan nå 16 fod.
  • Strudse spiser undertiden sten og småsten, som hjælper dem med at fordøje deres mad.
  • Nogle steder er der strudsevæddeløb, hvor folk kører på ryggen af ​​de gigantiske fugle. De har endda specielle sadler og tøjler til dem.
  • Strudsen har kun to tæer, mens alle andre fugle har tre eller fire.


En babystrudsekylling
En struds baby chick

For mere om fugle:

Blå og gul ara - Farverig og chatty fugl
Hvidhovedet havørn - Symbol for De Forenede Stater
Kardinaler - Smukke røde fugle, du kan finde i din baghave.
Flamingo - Elegant lyserød fugl
Gråand Ducks - Lær om denne fantastiske and!
Strudse - De største fugle flyver ikke, men mand er de hurtige.
Pingviner - Fugle der svømmer
Rødhalehøg - Raptor