Lær om denne populære høns.

Gråand, hun and



Hvad er en gråand?

Når de fleste tænker på ænder, tænker de på Mallard Duck. Gråand er en almindelig and, der oftest findes i Nordamerika, Europa og Asien. Mallard Duck findes også i Mellemamerika, Australien og New Zealand. Det videnskabelige navn for Mallard Duck er Anas Platyrhynchos. Det er en del af arten Dabbling Ducks. Gråænder nyder vandet og findes normalt i nærheden af ​​floder, damme eller andet kroppe af vand .

Hvordan ser de ud?

Gråænder vokser til omkring to meter lange og vejer omkring 2½ pund. Den kvindelige gråand har solbrune farvede fjer overalt, mens den mandlige gråand har et grønt hoved, mørkere farvet ryg og bryst og en hvid krop. Nogle mennesker opdrætter faktisk indenlandske versioner af Mallard Duck, så de har forskellige farver.Gråand Ællinger alle i træk Hvad spiser de?



Gråænder er altædende. Dette betyder, at de spiser både planter og andre dyr. De fodrer for det meste af overfladen af ​​vandet og spiser alle slags frø, små fisk, insekter, frøer og fiskeæg. De nyder også at spise nogle menneskelige fødevarer og ofte spise korn fra menneskelige afgrøder.

Hvilke lyde afgiver de?

Kvindelige gråandænder er berømte for deres 'kvak'. Da du voksede op og lærte, at ænder afgiver en kvækkende lyd; det var fra den kvindelige gråand. Kvinder kvager for at kalde andre ænder til dem, som regel deres ænder. Dette kald kaldes ofte 'haglopkald' eller 'decrescendo-opkald'. Ænderne kan høre dette opkald i miles.

Migration

Som mange fugle slutter Mallard ænder sig til flokke og vandrer fra nord til syd om vinteren og derefter tilbage nordpå om sommeren. På denne måde er de altid, hvor det er varmt, og der er mad til rådighed. Disse ænder kan også tilpasses på andre måder. De klarer sig godt, selv når deres naturlige levesteder overtages af mennesker. Dette betyder ikke, at vi skal ødelægge deres levested, men indtil videre er de ikke truet af menneskelig interaktion.

Ænderne

Baby Mallards kaldes ællinger. En moderand lægger normalt omkring 10 æg. Hun plejer æggene alene i en rede. Kort efter at ællingerne klækkes ud af æggene, fører moderanden dem til vandet. Fra dette tidspunkt vender de normalt ikke tilbage til reden. Babyænder er klar til at gå inden for få timer efter, at de er klækket. De kan svømme, vade, fodre sig selv og finde mad med det samme. Deres mor vil holde øje med dem og hjælpe med at beskytte dem i de næste par måneder. Efter omkring to måneder kan ællingerne flyve og bliver uafhængige.

Sjove fakta om gråænder
  • Den mandlige gråand kaldes en drake og kvinden en høne.
  • Ænder vandrer muligvis langsomt sammen, men de kan flyve temmelig hurtigt. I topfart kan de ramme 70 miles i timen!
  • Gråand kan flyve næsten lodret, hvis det er nødvendigt. Dette inkluderer start fra vandet næsten lige op.
  • Det anslås, at der er over 10 millioner gråænder i Nordamerika.
  • En gruppe ænder, der flyver, kaldes en flok, men når de er på vandet kaldes gruppen en sord.




For mere om fugle:

Blå og gul ara - Farverig og chatty fugl
Hvidhovedet havørn - Symbol for De Forenede Stater
Kardinaler - Smukke røde fugle, du kan finde i din baghave.
Flamingo - Elegant lyserød fugl
Gråand Ducks - Lær om denne fantastiske and!
Strudse - De største fugle flyver ikke, men mand er de hurtige.
Pingviner - Fugle der svømmer
Rødhalehøg - Raptor