Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted

  Billede til artiklen med titlen Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted hen
Foto: Primakov (Shutterstock)

Nu hvor Google snart begynder at tælle alt, hvad du har uploadet til Google Fotos mod din lagergrænse – som topper med 15 GB for en gratis plan – er det værd at udføre en personlig revision. Hvor meget plads bruger jeg? Hvordan kan jeg strække min gratis plan så langt som muligt? Og hvordan kan jeg flytte mine billeder til en helt anden tjeneste, hvis jeg beslutter mig for at forlade forsendelsen?


Vær ikke bekymret. Vi har svar på alle tre spørgsmål, og ingen af ​​dem er meget besværlige at håndtere.

Hvor meget plads bruger jeg på Google Fotos?

Denne er nem. Klik her , og du vil se, hvor meget plads du har tilbage på niveauet af Google-lagerplads, du bruger (gratis eller betalt). Google opdeler dit lagerforbrug efter app, så du hurtigt kan se, om du skal smøge ærmerne op og vade din store Gmail-indbakke eller måske bare slette et par gigantiske filer på Google Drev.

Hvor lang tid har jeg tilbage, før jeg har opbrugt min Google-lagerplads?

  Billede til artiklen med titlen Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted hen
Skærmbillede: David Murphy

Svaret på dette afhænger naturligvis af, hvor meget du uploader til Googles tjenester. For at hjælpe dig med at finde ud af dette, Google har udgivet et værktøj der tager højde for dine nuværende upload- og/eller sikkerhedskopieringsvaner og forsøger at forudsige, hvornår du løber tør for plads, hvis du bliver ved med at bruge Googles tjenester, som du plejer.

Hvordan reducerer jeg mængden af ​​plads, jeg bruger i Google Fotos?

Det er sandsynligt, at din Google Fotos-konto bruger mere af din plads end Google Drev eller Gmail, især hvis du har uploadet 'Original Quality'-indhold for at drage fordel af Googles tidligere 'ubegrænsede' tilbud.


Besøg Google Fotos indstillinger og se, om der er nogen ikke-understøttede videoer, du kan slette – film, som Google simpelthen ikke kan konvertere af en eller anden grund. Download og/eller slet dem. Overvej derefter at klikke på 'Gendan lagerplads' for at konvertere alt dit 'Original Quality'-indhold til 'Høj kvalitet'-indhold, hvilket burde frigøre meget af den plads, du har brugt i Google Fotos indtil videre.

  Billede til artiklen med titlen Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted hen
Skærmbillede: David Murphy

Derefter skal du sørge for, at du kører den nyeste version af Google Fotos på din Android eller iPhone . Start appen, tryk på Bibliotek , og tryk derefter på Hjælpeprogrammer . Her vil Google give dig masser af forslag til billeder, du måske ønsker at slippe af med - såsom eventuelle skærmbilleder, du har taget, for eksempel. Hvis ikke, så fortsæt med at tjekke tilbage. De vil være der.


Hvis du holder dig til Google Fotos indtil juni næste år, planlægger Google det frigive et værktøj der giver dig endnu flere nyttige forslag til billeder, du måske vil slette. Dette vil omfatte indhold som enorme videoer, der fylder meget mere, end de burde i din Google-lagerplads, eller slørede billeder, som du alligevel ikke ønsker at beholde.

Du behøver ikke at slette noget nu, medmindre du har gemt det på ' Original kvalitet ,' eller 'billeder, der har mere end 16 MP og videoer med mere end 1080p.' Du kan desværre ikke søge i Google Fotos efter megapixel, men du kan i det mindste få et forspring med at tage dig af alle videoer, der æder meget plads.


  Billede til artiklen med titlen Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted hen
Skærmbillede: David Murphy

Træk siden op og indtast en hvilken som helst almindelig filtype for videoer: 'avi', 'mp4', 'mov' osv. Dette skulle returnere videoer, du har uploadet i resultaterne, og du kan gennemgå dem alle for at downloade og arkivere alt, hvad du vil fjerne fra skyen.

Sådan begynder du at flytte dine Google-billeder et andet sted hen

Hvis Googles beslutning får dig til at lede efter en anden hostingtjeneste, er du sikkert også ivrig efter at finde en hurtig og nem måde at uploade alle dine billeder og videoer et andet sted. Forsøg ikke at downloade dem manuelt fra Google Fotos-webstedet. Du vil være der for evigt.

  Billede til artiklen med titlen Sådan administrerer du dine Google-fotos eller flytter dem et andet sted hen
Skærmbillede: David Murphy

I stedet skal du blot trække op Google Takeaway i din foretrukne webbrowser. Fravælg alt, og gå derefter tilbage og vælg indstillingen 'Google Fotos'. Vælg en leveringsmetode for dine filer samt mulighederne for de arkiver, du får, og start derefter eksportprocessen. Vent, indtil du får Googles e-mail, download alle dine billeder og videoer, og genupload dem et andet sted.

Lad være slette dem dog fra Google Fotos. Du har nu en gratis sikkerhedskopi af dine billeder, der kan eksistere, så længe du har en Google-konto – eller i det mindste indtil Google ændrer sin aftale en gang til.